Materiaal voor lessen zelfverdediging / zelfbescherming (OpenJutsu)
Disclaimer: alle links hieronder verwijzen naar externe webshops, onze organisatie verdient daar niks aan, we zochten gewoon goede aanbieders van degelijk materiaal. Indien je deze zaken liever elders aankoopt is dat ook prima.
Vereist vanaf les 3 (vroeger mag ook):
- Bokshandschoenen (je kan er ook goedkopere vinden in bv. Decathlon, maak gewoon dat ze dik genoeg zijn voor sparren: minstens 12OZ.)
Opmerking voor nieuwkomers: het sparren met bokshandschoenen tijdens de opwarming is goed voor je coördinatie en ook een goed middel om 'bevriezen' te overwinnen in een echte situatie. We sparren sowieso heel licht en gecontroleerd. Maar als je dit toch om één of andere reden niet ziet zitten: het is NIET verplicht om hieraan deel te nemen. - Bij voorkeur een zwarte broek & zwarte T-shirt: zie ook hieronder.
Niet verplicht maar wel sterk aanbevolen:
- Zwarte "karate pantalon" = vechtsport broek (zeer goede kwaliteit deze van matsuru en heel aangenaam om in te trainen). Als maat kan je jouw lengte afronden naar beneden of de dichtste maat, dus ben je bv 1m75 dan neem je de 170. Ben je 1m78 dan kan je de 180 nemen.
- Zwarte OpenJutsu T-shirt (de wizard volgen en juiste maat kiezen, dit is hoge kwaliteit stof en gaat lang mee). Indien je wil besparen kan je bepaalde designs weghalen (bv. op de mouwen). Als budget echt heel krap is dan kan je ook gewoon een stevige zwarte T-shirt dragen. De OpenJutsu T-shirt mag je sowieso pas dragen na het volgen van minstens 2 lessen.
- Witte band (kies "budo band wit" en voor de lengte is de regel: jouw lengte + 1 meter. Ben je bijvoorbeeld 1m80 dan moet je band minstens 280cm zijn) => Als je stijgt naar een hoger niveau dan kan je jouw witte band eventueel doorverkopen aan een beginner. Het is niet verplicht een band te dragen maar het wordt wel geapprecieerd.
Optioneel:
- Kwalitatieve OpenJutsu hoodie met kap (de wizard volgen: is voor als het wat kouder weer is en kan je ook dragen in je vrije tijd)
- Scheenbeschermers (dit is een extra bescherming voor bij het sparren maar niet vereist aangezien we steeds licht/gecontroleerd sparren)
- Verzekering: je mutualiteit dekt normaal een deel van de kosten bij een sportongeval. Ook je familiale verzekering dekt normaal je aansprakelijkheid voor het berokkenen van schade aan derden in het kader van sporten voor zover je dit louter als amateur doet. Vraag dit nog even aan bij je verzekeraar als je zeker wil zijn en ook of contactsport hierbij gedekt is. Wil je graag extra dekking dan kan je een individuele sportverzekering afsluiten. Dit kost je +/- 22 euro per jaar. Vraag zeker of contactsport ("zoals Judo of OpenJutsu") ook gedekt is. Dit is dus helemaal niet verplicht en je eigen vrije keuze. We trainen sowieso heel voorzichtig en respectvol met elkaar.
Heb je vragen?
Stuur een mail of whatsapp.